sâmbătă, 9 septembrie 2017

PLAN PENTRU DESCREȘTINAREA EUROPEI

(înlăturarea crucilor de pe biserica grecească folosită ca brand pe ambalaje alimentare; controversa din 31 august 2017)


de Pr. Prof Ion Ciungu


Sfântul Apostol Pavel, referindu-se la Jertfa Mântuitorului lumii, Domnul nostru Iisus Hristos,  pe Crucea de pe Dealul Golgota, scrie astfel: „Căci cuvântul Crucii, pentru cei ce pier, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu.”  (1 Corinteni 1,18).[1]


( a. Plângere la Radio Televiziunea din Luxemburg contra supermarket-ului german Lidl care a șters crucile de pe biserica folosită ca brand pe ambalaje alimentare; b. Italienii au fost primii care au observat eliminarea acestor cruci; c. Cardinalul ceh Dominik Duke exprimă temeri că s-ar putea înlătura chiar crucile reale de pe biserici, nu doar din fotografii; d. Arhiepiscopul ortodox grec Gregorios de Thyateira și Marea Britanie consideră că este imorală această înlăturare a crucilor; e. Proteste în Cehia față de înlăturarea acestor cruci; f. Să ne amintim că descreștinarea Europei au început-o evreii în Franța)

Așa arată acum biserica greacă de pe ambalajele produselor grecești ERIDANOUS  "Original Greek Product" ("Produs Original Grecesc"): musaca, iaurt, fistic, brânză feta.


Photo: keeptalkinggreece.com

Prima imagine arată cum era mai înainte, adică cu cruce, biserica de pe ambalajele produselor grecești  vândute în magazinele Lidl.  A doua imagine arată cum este acum aceeași biserică, dar fără cruce,  pe ambalajele acelorași produse.  Această biserică se numește Biserica Învierii, de pe Insula Santorini, din Mediterana.


a.   Plângere la Radio Televiziunea din Luxemburg (RTL) contra supermarket-ului german Lidl care a șters crucile de pe biserica folosită ca brand pe ambalaje alimentare grecești

Joi, pe data de 31 august 2017, a apărut pe site-ul Radio Televiziunii din Luxemburg (RTL) următorul articol : “Retrait des croix du paysage grec sur ses emballages: Lidl présente ses excuses aux personnes qui ont pu être choquées”, (Retragerea crucilor din peisajul grec de pe ambalajele sale : Lidl își prezintă scuzele către persoanele care au putut fi șocate).[2] Traduc selectiv din acest articol, care începe cu plângerea unui client belgian,  Antoine, către RTL :

“«Sunt scandalizat de magazinele Lidl care pentru a vinde produse grecești șterge de pe fotografiile din Grecia o parte a peisajului său și a culturii sale», ne-a scris Antoine, marți seara, prin intermediul butonului nostru oranj Alertez-nous (Alertați-ne). «Vă las să vedeți fotografiile», adaugă el. Prima fotografie arată unul dintre cele mai frumoase peisaje ale Greciei, quasi emblematic. Nu-i vorba de Acropola din Atena ci mai degrabă de o mică biserică ortodoxă cu cupole de un bleu intens care contrastează cu albul zidurilor sale și care se află pe o parte a falezei de pe insula Santorini, o adevărată bijuterie a Mediteranei.”
„Noi l-am întrebat pe purtătorul de cuvânt de la Lidl despre motivul acestei retrageri. «Noi evităm utilizarea simbolurilor religioase căci nu dorim să excludem nicio credință religioasă», a răspuns reprezentantul gigantului german al acestui supermarket. «Noi suntem o întreprindere care respectă diversitatea și tocmai acest fapt explică concepția acestui ambalaj», a mai adăugat el. Te poți întreba în mod legitim atunci pentru ce serviciile marketing ale grupului nu au optat direct pentru un peisaj fără monument religios.

În urma valului de indignări provocat de acest articol, grupul Lidl și-a prezentat scuzele.              «Intenția noastră n-a fost niciodată să șocăm. Noi evităm utilizarea simbolurilor religioase pe ambalajele noastre pentru a menține neutralitatea în toate religiile. Dacă lucrul acesta a fost perceput în mod diferit, noi ne prezentăm scuzele către persoanele care au putut fi șocate», a declarat purtătorul de cuvânt joi după amiază.”


b.   Italienii au fost primii care au observat eliminarea acestor cruci

“Italienii au fost primii care au observat că de pe ambalajele de iaurt grecesc au fost eliminate crucile de pe cupolele albastre ale celebrelor biserici din insulele grecești. A venit rândul belgienilor să constate că nemții de la Lidl au dat jos crucile de pe bisericuțele prezentate pe ambalajul iaurturilor.” Așa am aflat din articolul “Lidl a dat jos crucile de pe ambalajele iaurturilor grecești”, publicat în data de 31 august 2017, pe news active știri nefiltrate, de Ștefania Brândușă.[3]


c.    Cardinalul ceh Dominik Duke exprimă temeri că s-ar putea înlătura chiar crucile reale de pe biserici, nu doar din fotografii

„ «Acum este vorba doar despre falsificarea unor fotografii, dar există temeri că pe termen scurt se poate ajunge la înlăturarea crucilor reale de pe biserici. Civilizația europeană este compusă din mai multe ramuri, iar filosofia greacă este una dintre cele mai importante. Suprimarea libertății de exprimare este prioritatea pe care o au unii comercianți», spune Duke.” Așa am aflat din articolul  “Reacția Bisericii Catolice după ce Lidl a ȘTERS crucea ortodoxă de pe ambalajele unor produse grecești. Eliminarea crucilor a devenit un fenomen la scară mondială: Carrefour, Nestle sau Danone se alătură celor de la Lidl “, publicat în data de 5 septembrie 2017, pe news active știri nefiltrate, de Tudor Matei.[4]


d.   Arhiepiscopul ortodox grec Gregorios de Thyateira și Marea Britanie consideră că este imorală această înlăturare a crucilor

“«Este imoral în ochii mei să înlături ceva care este acolo de 2.000 de ani și este simbolul faptului că Hristos a murit pe cruce pentru tine, pentru mine, pentru milioane de oameni», a adăugat arhiepiscopul.” Așa am aflat din articolul “GERMAN SUPERMARKET CHAIN SPARKS CONTROVERSY BY REMOVING CROSSES FROM ORTHODOX CHURCH USED ON PACKAGING” (Lanțul german de supermarket declanșează controversă prin înlăturarea crucilor de pe biserica ortodoxă folosită pe ambalaj), publicat în data de 7 septembrie 2017, pe site-ul ortodox rus ORTHODOX CHRISTIANITY.[5]


e.   Proteste în Cehia față de înlăturarea acestor cruci

“Martin Zapletal  a pornit într-un tur al celor trei magazine Lidl din orașul său natal. Purtând veșminte din epoca medievală și cu un crucifix de lemn de aproape un metru în mână, cehul Martin a dorit să binecuvânteze produsele rămase fără simbol creștin din magazinele Lidl din orașul Olomouc.  «Crucifixul este foarte vechi, iar costumele au fost improvizate», a spus Martin, care nu a fost singur în această acțiune, ci însoțit de un prieten.”

“Martin Zapletal a adăugat: «Aici suntem acasă la noi, iar regulile noastre trebuie respectate. Dacă sunt unii cărora nu le plac, nu au decât să plece!».” 
“Protestul celor doi cehi s-a sfârșit când conducerea Lidl a chemat poliția. Martin și prietenul său au fost acuzați că sperie clienții și că au deteriorat marfa. «Fals!», a replicat Martin Zapletal. «Mărfurile nu au fost deteriorate, în schimb, tradițiile și Crucea au fost discriminate», a continuat el. «Sunt cetățean. Sunt patriot! Toți trebuie să ne ridicăm împotriva răului», i-a îndemnat el pe compatrioții săi.”

“Și, după cum relatează thegatewaypundit.com, în Cehia acesta nu a fost unicul protest anti Lidl. Mai multe Cruci au fost așezate de activiști la ușile magazinelor Lidl din Praga și din Brno.

În plus, pagina de Facebook a gigantului german a fost inundată de comentarii negative, mulți clienți deranjați de eliminarea Crucii reclamând că, spunând că, nu aceeași  cenzură s-a aplicat și în cazul minaretelor și semilunelor care împodobesc anumite produse alimentare Halal.” Așa am aflat din articolul “Împotriva cenzurării identității creștine în Europa! Un ceh curajos a protestat într-un mod inedit față de decizia Lidl de a scoate Crucea de pe ambalaje: A venit la cumpărături cu o CRUCE uriașă”, publicat în data de 8 septembrie 2017, pe news active știri nefiltrate, de Ștefania Brândușă.[6]


Cehul Martin Zapletal, în costumație neagră de călugăr,  împreună cu un prieten, îmbrăcat în alb, ținând crucifixe mari în mâini, protestează în magazinele Lidl din orașul lor Olomouc, contra politicii Lidl de înlăturare a crucilor de pe biserica greacă folosită ca brand pe ambalajele produselor alimentare grecești.


Cehul Martin Zapletal, în costumație neagră de călugăr, împreună cu un prieten, în costumație albă, ținând crucifixe mari în mâini, protestează în magazinele Lidl din orașul lor Olomouc, contra politicii Lidl de înlăturare a crucilor de pe biserica greacă folosită ca brand pe ambalajele produselor alimentare grecești.
Se spune că acești doi cehi au umplut un coș cu produse grecești Eridanous, în valoare de aproximativ 100 de dolari, apoi, după ce produsele au fost înregistrate la casă au refuzat să le cumpere, în semn de protest pentru faptul că Lidl a făcut discriminare.


f.     Să ne amintim că descreștinarea Europei au început-o evreii în Franța

Să ne amintim ce s-a întâmplat la Revoluția Franceză din 1789-1791: Respingerea lui Iisus și Admiterea evreilor fără Dumnezeu în societatea franceză. Putem revedea articolul: “NU VA RĂMÂNE AICI PIATRĂ PE PIATRĂ CARE SĂ NU SE RISIPEASCĂ (2.800 de biserici se vor demola în Franța în anii care urmează)”, publicat în data de 27 iulie 2017, pe blogul Protopopiatului Ortodox Român Avrig. În special subpunctul b.[7] Tot aici putem vedea câteva exemple despre lucrarea evreilor-derbedei-atei-sataniști din zilele noastre, la subpunctul c.

Astfel putem înțelege mai bine disprețul din școlile românești față de ora de Religie, și manevrarea elevilor de către unele persoane din școli, spre a-i disprețui pe profesorii de Religie. Putem revedea “Precizări privind prezența orelor de religie în școli”, făcute de către Patriarhia Română, în data de 10 martie 2017, referitoare la jignirea incorectă și injustă, generalizată, a profesorilor de Religie. De asemenea, putem revedea și un cadru mai larg al luptei duse de evreii-derbedei-atei-sataniști-mincinoși-hoți-bandiți-pretinși-științifici, a căror știință, de fapt, este știința de a minți și de a manevra oamenii cu scop de furt în formă continuată,  în articolul „AVEM NEVOIE ȘI DE IISUS? (capelani în toate liceele publice, pentru îmbunătățirea disciplinei în Kenya, 2017)”, în special subpunctul c., publicat în data de 9 iulie 2017, pe blogul Protopopiatului Ortodox Român Avrig.[8]

Nu pot încheia acest articol fără să amintesc și să combat afirmațiile unor persoane publice cu funcții importante în Statul Român, ca Sandra Pralong, care din august 2015 este Consilier de Stat la Departamentul pentru Relația cu Românii din afara Granițelor, care a afirmat în anul 2014 următoarele:

"«Nu cred că predarea religiei este treaba şcolii, ci a familiei şi/sau a Bisericii. Religia înseamnă dogmă, iar dogma împarte oamenii în „buni" (cei care cred ca noi) şi „răi" (cei care cred în alte dogme), or, asta este exact ceea ce şcoala nu trebuie să facă! Mai ales într-o lume globală şi multiculturală, şcoala nu trebuie să împartă oamenii în tabere, în funcţie de religie sau crez, etnie, rasă sau de alte atribute care nu ţin de caracterul omului, ci, dimpotrivă, şcoala trebuie să formeze caracterul! Ce fel de caracter? Aici intervine politicul: vrem o naţie de oameni liberi care gîndesc independent, sînt autonomi, creativi şi întreprinzători, sau, dimpotrivă, vrem oameni docili, adică obedienţi, timoraţi, asistaţi şi slugarnici, pe care să-i putem controla? 

Pentru a forma oameni adevăraţi, şcoala nu are nevoie de religie, ci de acele valori care modelează spiritul, iar acestea sînt valori universale, care transcend o anume religie şi sînt comune tuturor», spunea ea, atunci, în Foreign Policy România.” Așa am aflat din articolul “Consilier Klaus Iohannis: Pentru a forma oameni adevărați, școala nu are nevoie de religie. Vrem oameni obedienți, timorați, asistați și slugarnici?”, publicat în data de 13 octombrie 2015, pe news active știri nefiltrate, de Andrei Nicolae.[9]


Este necesar să observăm că formarea caracterului independent, autonom, este o utopie teoretică ateistă, un vicleșug de pe vremea comuniștilor atei. Căci persoanele umane reale nu se nasc independente, autonome, și nici nu trăiesc independente, autonome, ci se nasc în familii etnice, folosindu-se de o anumită limbă, într-un anumit mediu religios. Valorile universale pentru formarea caracterului le găsește copilul în familia etnică, care folosește o anumită limbă, într-un anumit mediu religios. A spune că nu avem nevoie de Religie în școală, din cauza faptului că Religia împarte oamenii în buni (cei ca noi)  și răi (cei care nu-s ca noi), este la fel de fals cu a spune că nu avem nevoie de Limba și Literatura Română în școală, căci la Limba și Literatura Română învățăm despre personaje pozitive și negative. Atât la Religie cât și la Literatura Română învățăm ce înseamnă să fii bun, și aspirăm să ne formăm un caracter bun, după anumite modele pozitive, combătând cele negative.

Referitor la caracterul creativ, întreprinzător, pe care îl inspiră Iisus omului, este de folos să privim la efectele lui Iisus în Istoria Lumii: egalitatea între oameni, eliberarea sclavilor, ridicarea statutului social al femeii, grija față de copii, grija față de bolnavi, dezvoltarea educației, viața caritabilă. Putem revedea în acest sens un articol bun în engleză scris de Noel Hornor, “Christianity: Burden or Blessing to Mankind?” (Creștinismul: Povară sau Binecuvântare pentru Omenire?), publicat pe The Good News, în anul 2008.[10] În mare parte acest articol îl putem revedea și pe românește, publicat în anul 2010, pe blogul Protopopiatului Ortodox Român Avrig, cu titlul “Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? I ( Traducere din articolul lui Noel Hornor, vezi info. la note )”, publicat în trei părți. [11]

Avem mult de lucru pe linia învățăturilor aduse lumii de Fiul Cel Veșnic Iubit Al Tatălui Nostru Sfânt Din Ceruri, Fiu Făcut Om Pentru Mântuirea Oamenilor, Domnul nostru Iisus Hristos! Să lucrăm prin intermediul Duhului Curat și Sfânt, adică prin intermediul Spiritului Adevărat și Mângâietor și Dătător de Viață, în fiecare moment, pentru vecii vecilor!




[1] Epistola Întâia a Sfântului Apostol Pavel către Corinteni, capitolul 1, versetul 18, http://www.bibliaortodoxa.ro/noul-testament/12/I%20Corinteni
[2] Retrait des croix du paysage grec sur ses emballages: Lidl présente ses excuses aux personnes qui ont pu être choquées, RTL INFO, Publié le 31 août 2017 à 06h00, http://www.rtl.be/info/vous/temoignages/antoine-est-scandalise-lidl-a-retire-les-croix-du-paysage-grec-sur-ses-emballages-948607.aspx
[3] Ștefania Brândușă, Lidl a dat jos crucile de pe ambalajele iaurturilor grecești, news active știri nefiltrate,   Publicat: Joi, 31 august 2017, 23:47   /, https://www.activenews.ro/externe/Lidl-a-dat-jos-crucile-de-pe-ambalajele-iaurturilor-grecesti-145773
[4] TUDOR MATEI, Reacția Bisericii Catolice după ce Lidl a ȘTERS crucea ortodoxă de pe ambalajele unor produse grecești. Eliminarea crucilor a devenit un fenomen la scară mondială: Carrefour, Nestle sau Danone se alătură celor de la Lidl, news active știri nefiltrate, Publicat: Marţi, 05 septembrie 2017, 20:28, https://www.activenews.ro/economie-consumator/Reactia-Bisericii-Catolice-dupa-ce-Lidl-a-STERS-crucea-ortodoxa-de-pe-ambalajele-unor-produse-grecesti.-Eliminarea-crucilor-a-devenit-un-fenomen-la-scara-mondiala-Carrefour-Nestle-sau-Danone-se-alatura-celor-de-la-Lidl-145892
[5] GERMAN SUPERMARKET CHAIN SPARKS CONTROVERSY BY REMOVING CROSSES FROM ORTHODOX CHURCH USED ON PACKAGING, ORTHODOX CHRISTIANITY, Neckarsulm, Germany, September 7, 2017, http://orthochristian.com/106249.html
[6] Ștefania Brândușă, Împotriva cenzurării identității creștine în Europa! Un ceh curajos a protestat într-un mod inedit față de decizia Lidl de a scoate Crucea de pe ambalaje: A venit la cumpărături cu o CRUCE uriașă, news active știri nefiltrate, Publicat: Vineri, 08 septembrie 2017, 19:54, https://www.activenews.ro/stiri/Actiune-impotriva-cenzurarii-identitatii-crestine-in-Europa.-Un-ceh-curajos-a-protestat-intr-un-mod-inedit-fata-de-decizia-Lidl-de-a-scoate-Crucea-de-pe-ambalaje-A-venit-la-cumparaturi-cu-o-CRUCE-uriasa-145958
[7] Pr.prof. Ion Ciungu, NU VA RĂMÂNE AICI PIATRĂ PE PIATRĂ CARE SĂ NU SE RISIPEASCĂ (2.800 de biserici se vor demola în Franța în anii care urmează), Protopopiatul Ortodox Român Avrig, joi 27 iulie 2017, http://protopopiatavrig.blogspot.ro/2017/07/nu-va-ramane-aici-piatra-pe-piatra-care.html
[8] Pr.prof. Ion Ciungu, AVEM NEVOIE ȘI DE IISUS? (capelani în toate liceele publice, pentru îmbunătățirea disciplinei în Kenya, 2017), Protopopiatul Ortodox Român Avrig, duminică 9 iulie 2017, http://protopopiatavrig.blogspot.ro/2017/07/avem-nevoie-si-de-iisus.html
[9] ANDREI NICOLAE, Consilier Klaus Iohannis: Pentru a forma oameni adevărați, școala nu are nevoie de religie. Vrem oameni obedienți, timorați, asistați și slugarnici?, news active știri nefiltrate, Publicat: Marţi, 13 octombrie 2015, 12:00, https://www.activenews.ro/stiri-politic/Consilier-Klaus-Iohannis-Pentru-a-forma-oameni-adevarati-scoala-nu-are-nevoie-de-religie.-Vrem-oameni-obedienti-timorati-asistati-si-slugarnici-125607
[10] Noel Hornor, Christianity: Burden or Blessing to Mankind?, The Good News, Nov 22 2008, https://www.ucg.org/the-good-news/christianity-burden-or-blessing-to-mankind
[11] Pr.prof. Ion Ciungu, Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? I ( Traducere din articolul lui Noel Hornor, vezi info. la note), Protopopiatul Ortodox Român Avrig, vineri 15 octombrie 2010, http://protopopiatavrig.blogspot.ro/2010/10/crestinismul-binecuvantare-sau-povara.html
Pr.prof. Ion Ciungu, Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? II, Protopopiatul Ortodox Român Avrig, http://protopopiatavrig.blogspot.ro/2010/10/crestinismul-binecuvantare-sau-povara_15.html
Pr.prof. Ion Ciungu, Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? III, Protopopiatul Ortodox Român Avrig, http://protopopiatavrig.blogspot.ro/2010/10/crestinismul-binecuvantare-sau-povara_5280.html


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu