luni, 14 aprilie 2014

PUTEREA UNEI RUGĂCIUNIO femeie îmbrăcată sărăcăcios, cu o privire de om învins, a intrat într-o zi într-o băcănie. S-a apropiat de stăpânul magazinului într-un mod foarte umil l-a întrebat dacă nu ar putea să-i dea şi ei pe datorie câteva alimente.  I-a explicat cu glas uşor că soţul ei era foarte bolnav şi că nu putea munci, că aveau şi şapte copii, care trebuiau hrăniti.
Băcanul, a privit-o de sus şi i-a cerut să părăsească imediat magazinul său.
Având însă în gând nevoile familiei sale, femeia i-a mai spus:
Vă rog, domnule, o să vă aduc banii înapoi de îndată  ce voi putea.
 Băcanul însă îi spuse că nu-i poate da pe datorie, pentru că nu are credit deschis la magazinul său.  Lângă tejghea se mai afla încă un client, care a auzit  discuţia dintre cei doi. Clientul făcu câţiva paşi înainte şi îi spuse băcanului ca o sa acopere el costurile  pentru orice  are  această femeie nevoie pentru familia sa.
Băcanul răspunse parcă în silă: Ai o lista cu cumpărăturile de care ai nevoie?
Louise a raspuns: Da, domnule.  O.K, spuse băcanul, atunci pune-o pe cântar şi eu o să-ţi dau marfa de aceeaşi  greutate cu lista dumitale. Louise, ezitând o clipa, cu privirea în jos, bagă mâna în geantă şi scoase o bucăţică de hârtie pe care scrise ceva în grabă. Apoi puse cu grijă bileţelul pe cântar, cu privirea tot aplecată. Ochii băcanului şi ai celuilalt client priveau plini de uimire cum cântarul stătea înclinat în partea cu hârtia. Băcanul, privind la cântar, s-a întors usor către client şi îi spuse mormăind: Nu-mi vine să cred! Clientul a zâmbit, iar băcanul a început să tot pună pe cântar alimente. Cântarul tot nu se echilibra, aşa încât acesta tot punea pe el alimente din ce în ce mai multe, până când nu a mai încăput nimic pe cântar. Băcanul şedea privind cu dezgust. În fine, smulse  bucăţica de hârtie de pe cântar, şi o privi cu mare uimire. Nu era vorba de o lista de cumpărături, ci era o rugaciune, care spunea asa:
“Iubite Doamne, Tu îmi cunoşti nevoile, aşa că eu le pun în mâinile Tale”
Băcanul îi dădu femeii alimentele şi privea în continuare tăcut, înmărmurit. Femeia îi mulţumi şi plecă din magazin. Celălat client îi dădu băcanului o hârtie de 50 de dolari şi îi spuse: A meritat toţi banii! Numai Dumnezeu ştie ce greutate are o rugăciune.
Să spuneţi o rugăciune ... Doar atât trebuie să faceţi. Opriţi-vă chiar acum şi spuneţi o rugăciune de mulţumire pentru norocul pe care îl aveţi în viaţă. Aşadar, dragă inimă, încrede-te în Dumnezeu pentru a-i  vindeca pe cei bolnavi, pentru a-i hrăni pe cei înfometaţi, pentru a le da haine şi adăpost celor ce nu au ceea ce avem noi.  
Rugăciunea este cel mai bun dar pe care îl putem primi . Nu e cu nici o plata, dar aduce o mare răsplată. În momentele dificile, caută-L pe Dumnezeu! În momentele de linişte, adoră-L pe Dumnezeu! În momentele dureroase , ai încredere în Dumnezeu! În toate momentele mulţumeşte-I lui Dumnezeu!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu