miercuri, 18 septembrie 2013

Petiţie împotriva distrugerii de embrioni umani


După cum probabil vă este cunoscut, Patriarhia Română susţine Iniţiativa cetăţenească europeană „Unul dintre noi”, care are drept scop ridicarea nivelului de protecţie juridică în Uniunea Europeană a demnităţii, a dreptului la viaţă şi a integrităţii fiecărei fiinţe umane de la concepţie.
Iniţiativa cetăţenească „Unul dintre noi” solicită Uniunii Europene să înceteze finanţarea activităţilor care includ distrugerea embrionilor umani, în mod deosebit în domeniile cercetării, ajutorului pentru dezvoltare şi sănătate publică (www.oneofus.eu). Fidelă credinţei sale că viaţa începe din momentul concepţiei (fertilizarea), Patriarhia Română atrage atenţia asupra faptului că distrugerea de embrioni umani este un act inacceptabil din punct de vedere spiritual-moral.
În acest sens, Reprezentanţa Patriarhiei Române pe lângă instituţiile europene şi Comisia Episcopatelor (Romano-Catolice) din Europa (COMECE) au susţinut activ amendarea în Parlamentul European a articolelor care privesc aspecte etice (în special problema finanţării cercetării pe embrioni umani) ale noului program cadru de cercetare 2014-2020 – Orizont 2020.
Prevăzută în art. 11 (4) din Tratatul privind Uniunea Europeană, o iniţiativă cetăţenească europeană trebuie susţinută de cel puţin un milion de cetăţeni ai Uniunii Europene, provenind din cel puţin 7 state membre din cele 27, pentru a invita Comisia Europeană să elaboreze o propunere legislativă corespunzătoare în domeniu.
Orice cetăţean român cu vârsta de peste 18 ani are posibilitatea să susţină Iniţiativa cetăţenească europeană „Unul dintre noi” prin semnarea formularului de susţinere ce poate fi descărcat şi imprimat de pe site-urile Patriarhiei Române:  
sau prin completarea formularului electronic on-line de la adresa:
Drept urmare s-a recomandat eparhiilor Patriarhiei Române, precum şi organizaţiilor şi fundaţiilor care funcţionează cu binecuvântarea Bisericii Ortodoxe Române să susţină şi să popularizeze iniţiativa cetăţenească europeană „Unul dintre noi” pentru strângerea unui număr cât mai mare de semnături. În acest sens, Înaltpreasfinţitul Părinte Dr. Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului a socotit că duminică 22 septembrie 2013 ar fi potrivit ca această iniţiativă să fie făcută cunoscută în parohiile Arhiepiscopiei Sibiului, urmând a fi puse la dispoziţia credincioşilor formulare pe care le găsiţi ataşat sau la paginile de internet indicate în prezentul comunicat pentru a fi completate şi astfel iniţiativa să fie sprijinită.
Sprijinul dumneavoastră este de o importanţă capitală pentru apărarea dreptului la viaţă şi recunoaşterea embrionului uman ca persoană din momentul concepţiei!


Cu preţuire în Hristos Domnul,

Pr.Dr. Savu Popa,
Consilier Cultural
0733994318

Editura Andreiana
str. Mitropoliei nr. 35
550179 Sibiu
Romania
(Contact 0721880275)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu